Vita C Lichid

gainaporcpui

(cu lizina si antifungic)

VITA C LICHID reprezinta o combinative echilibrata de vitamina C si lizina, indicate pentru cresterea sporului in greutate. Este indicata a se folosi, de asemenea,  si in perioadele de stress termic, atunci cand animalele sunt supuse unor temperature mai ridicate sau mai scazute de cat temperatura de comfort.

Vitamina C este esentiala atat pentru formarea substantelor intercelulare ale tesuturilor scheletale (tesuturi conjunctive, oase, cartilagii, dentine) cat si pentru mentinerea functiilor normale ale acestor tesuturi. De asemenea exercita o actiune stimulatorie in mecanismele defensive ale organismului (activitatea fagocitara a leucocitelor, sistemului reticuloendotelial, formarea anticorpilor).

In conformitate cu ultimele cercetari, vitamina C joaca un rol esential in transportul ionilor de fier de la proteinele plasmatice la organele care ajuta la depozitarea fierului, respectiv  in maduva osoasa, splina si ficat.

Deficienta in vitamina C intrerupe acest transport al fierului intre plasma si organele de depozitare. Mai mult decat atat, diferitii factori de stress reduc capacitatea de sinteza a vitaminei C sau cresc necesarul de vitamina C, cum ar fi: caldura, frigul, bolile infectocontagioase si parazitare, o dieta saraca sau insuficienta.

La pasari, aceste lucruri pot conduce la o scadere a greutatii, a productiei de oua si a calitatii cojii oualor.

Lizina, ca si aminoacid, este unul limitative si essential pentru porc si pasare, jucand un rol deosebit si major pentru crestere si productivitate.

In timpul conditiilor de stres, cum ar fi: temperature ambientale crescute sau scazute, boli infectocontagioase, vaccinari, parazitoze, densitate crescuta a efectivelor, calitatea scazuta a furajului, scaderea consumului de furaje, sunt restrictionate abilitatile porcilor si pasarilor de a atinge performantele dorite.

Necesitatea suplimentarii vitaminei C atat pentru animale, cat si la om a fost stabilita pe baza unor studii recente din ultimii ani. Vitamina C din Vita C lichid este total stabilizată in timpul transportului si a pastrarii.